Marion Korver

Rond 2002 raakte ik in de ban van klei. Een prachtig materiaal, in vele varianten te vinden op de wereld. Klei kan handgevormd worden of vorm krijgen op een draaischijf, maar is altijd puur in haar vorm. Keramiek is een prachtige kunstvorm. Als gebruiksgoed en als spannend object verveelt keramiek nooit.

Om de finesses van het werken met klei meester te worden, heb ik in 2008 een opleiding tot keramist gevolgd en afgerond bij de SBB (nu Nederlandse Keramiekopleiding SBB) te Gouda. Om de ins en outs van glazuur te begrijpen, heb ik ook het extra leerjaar glazuren gevolgd.

Dan sta je aan het begin van een nieuwe wereld. De spannende wereld van het vormen van klei. Het materiaal heeft veel mogelijkheden en het samenstellen van glazuren blijft een beetje toveren. Het openen van je oven is een spannend moment. Je weet nooit echt van te voren wat er precies tijdens het bakproces is gebeurd.

Het maken van dekseldoosjes vind ik erg leuk, welke vormen zijn allemaal mogelijk! Ook raku stoken vind ik prachtig. Het glazuur dat aan een grote temperatuurwisseling wordt blootgesteld en daarna in een rookton haar schoonheid krijgt, verveelt nooit. Je kunt niet sturen hoe het werk uit de rookton komt; weersomstandigheden Рbuitenstoken is heel spannend Рspelen altijd een grote rol. Deze manier geeft zulke mooie effecten door het onvoorspelbare craquelé.

Momenteel maak ik voornamelijk werk in opdracht, veelal raku-gestookt. Samen met de opdrachtgever bespreek ik de wensen. Maar wie weet wat de toekomst brengt?

Fotoalbums geplaatst door Marion Korver