Tijdens het weekend van de Kunstroute vinden – naast de Kunstroute zelf – nog meer activiteiten plaats:

ZATERDAG

Opening Kunstroute: Om 10:00 uur wordt de Kunstroute officieel geopend door Marcel van Raaij, voorzitter van de Culturele Raad Maassluis, in Museum Maassluis.

Muziek@Maassluis: Leerlingen maken van 13:00 – 16:00 uur muziek op diverse plekken in ‘t Stadshart.

ZATERDAG & ZONDAG

Kunstverloting – Win een echt kunstwerk: In 42 etalages in ‘t Stadshart zijn kunstwerken te zien van de deelnemende kunstenaars. Stemkaarten met uitleg over de kunstverloting zijn te vinden bij de betreffende winkeliers. Zie meer bij Verloting.

Exposities:

  • In Museum Maassluis tonen de Maassluise Kunstenaars en hun gasten hun werken in een gezamenlijke expositie. Zie Museum Maassluis bij Deelnemers.
  • In ‘t Portiek presenteren leerlingen uit verschillende leerjaren beeldend werk in de voetsporen van beroemde kunstenaars. Kom kijken naar Jong Revius Kunst Talent. Zie Lentiz Reviuslyceum bij Deelnemers.
  • In Ervaar Maassluis is een expostitie van een aantal Maassluise Kunstenaars. Zie Ervaar Maassluis bij Deelnemers.

White Wall Project: De winnaar van de Waterweg Cultuurprijs 2017, Paco Dalmau, prepareert live op de Markt het eerste stuk van de totale 600 meter installatie die in het Beatrixpark in Schiedam komt te staan. Iedereen die langskomt mag hieraan meewerken!

Bolderroute: Vanaf het Museumschip Hudson start de Bolderroute (folder op het schip).

xxxx

vervolg  ZATERDAG & ZONDAG

KinderSchminken: Nikki maakt kunstwerken op kindergezichten in De Wasserij (Zuidvliet 2) tussen 13:00 – 16:00 uur.

KinderSpeurtocht: Kinderen kunnen een ijsje verdienen met een speurtocht die start in Ervaar Maassluis.

Live painting: Door kunstenaars van Gallery Ritsart wordt er op diverse locaties live geschilderd.

Panorama Maassluis(dag): Frans Bianchi schildert aan het 360 graden panorama van Maassluis in Gallery Ritsart. Zie Frans Bianchi bij Deelnemers.

Masterclass brouwkunst & bierproeverij: Voor de liefhebbers van bier wordt er op beide dagen om 14:00, 15:00 en 16:00 uur een masterclass brouwkunst gegeven bij biercafé Oporto. Kom op tijd want vol is vol!

ZONDAG

Stadsdichter: Jaap van Oostrum dicht er op los van 13:00 – 16:00 uur. Niet alleen op straat, maar ook om 13:30 uur met een voordracht in de Wasserij en om 14:30 uur in het Arie de Groothuis.

StraatTheater: Door de stad lopen tussen 13:00 – 16:00 een kunst-regisseur en haar assistente op zoek naar… Ja Kunst! Want kunst vind je op de vreemdste plekken: iemand die een ijsje aan het eten is, een bezoeker die een stilleven bewondert, een kind met een geschminkt gezicht… De gevierde kunst-regisseur neemt plek op haar stoel en geeft haar onhandige assistente opdracht om deze kunstvorm te perfectionaliseren. Deze activiteit wordt verzorgd door Tante T.

.