I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tijdens het weekend van 13 en 14 april vinden – naast de Kunstroute zelf – nog meer activiteiten plaats:

ZATERDAG

10:00 uur – Opening Kunstroute: de Kunstroute wordt officieel geopend door Corine Bronsveld-Snoep, wethouder van cultuur (locatie U).

12:00 uur – Onthulling ‘Kunstkop’: In ateliergebouw De Wasserij wordt de ‘Kunstkop’ onthuld door winnares Fabienne Prins (locatie J).

Tussen 13:00 en 16:00 uur – Muziek@Maassluis: muziekoptredens van de leerlingen op de brug bij de Nieuwstraat (omgeving locatie E).

Stadsdichter: Op diverse locaties worden er gedichten voorgedragen door Jelle Ravestein.

ZATERDAG & ZONDAG

Exposities:

  • Grenzeloos en Tijdloos: Maassluise Kunstenaars van toen en nu. In Museum Maassluis is een tentoonstelling te zien ter ere van het 20-jarig jubileum van de Maassluise Kunstenaars en Kunstroute Maassluis. Een overzicht van de eerste samenwerkingen in 1948 tot nu. Wat is er allemaal gebeurd in de tussentijd? Geïllustreerd met diverse kunstwerken van (oud)deelnemers van de Maassluise Kunstenaars (locatie U).
  • In De Drukkerij exposeren leerlingen van het Lentiz-Reviuslyceum, die zich hebben laten inspireren door het thema grenzeloos (locatie H).
  • Jong Talent: Er is jong talent te zien op de Hudson (locatie R), bij Spijker (locatie T) en in De Drukkerij (locatie H).

Kunstverloting – Win een echt kunstwerk: In 42 etalages in ’t Stadshart zijn kunstwerken te zien van de deelnemende kunstenaars. Stemkaarten met uitleg over de kunstverloting zijn te vinden bij de betreffende winkeliers. Zie meer op onze website bij Verloting.

 

Workshops:

  • Filmclub Maassluis geeft van 12:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 15:00 uur een workshop – filmvertoning in het Luxor theater (locatie C).
  • Ga in het atelier van Friedie Kloen aan de slag als een echte beeldhouwer: ‘maak een beeldje van speksteen’ (locatie B).
  • In De Drukkerij bij Annemarie Thomas en Mirna den Ouden vingerverven op een groot schilderij voor kleine en grote mensen (locatie H).
  • In ateliergebouw De Wasserij bij Frans en Judith Vonk een eigen gemaakt ontwerp zeefdrukken op een katoenen tas (locatie J).

Bolderroute: Vanaf het Museumschip Hudson start de Bolderroute. Folder op het schip verkrijgbaar (locatie R).

Live Painting: Op diverse locaties aanwezig aangegeven met een   bij de betreffende locatie.

Danseres Claire Wijnands treedt op op diverse locaties. Zaterdag begint ze om 11:30 op de brug bij de Nieuwstraat (omgeving locatie E). Op zondag begint ze om 14:00 uur.

Kunstkids Route: Volg allerlei spannends op de Kunstkids Route. Zie voor meer hieronder.

KinderSpeurtocht: Verdien een ijsje met een speurtocht die start in Ervaar Maassluis (locatie E). Zie voor meer hieronder.

KinderSchminken: Nikki maakt kunstwerken op kindergezichten in De Wasserij tussen 13:00 en 16:00 uur.

ZONDAG

Kunstuitleen: om 14:00 uur  wordt een heuse kunstveiling worden georganiseerd. Een 12-tal werken en objecten – een zeer divers aanbod – zal dan worden geveild. Zie meer in Nieuws (locatie L).