Uitgelicht

Lida van der Sar exposeert in de Konngshof

Een werk van Lida van der Sar Lida van der Sar, deelnemer van de Stichting Maassluise Kunstenaars, exposeert met een prachtige selectie van haar werk van 27 november 2017 tot en met eind januari 2018 in Theater Koningshof, Uiverlaan 20 in Maassluis.

Lida over haar werk: Zoeken naar krachtige bewegingen in abstracte of figuratieve vormen op het schilderdoek is wat mij inspireert en richting geeft. Mijn doel is unieke kunstwerken te maken. Ik speel met kleur en materiaal en laat de kijker het liefst in mijn werk verdwijnen!

Ben je geïnteresseerd in een schilderij, neem dan contact op met Lida. Wil je meer werk zien dan bent je van harte welkom in haar Atelier Beanstream in Maassluis. Er worden in haar atelier ook workshops schilderen gegeven, inspirerend, ontspannend.

Info op de website.
Tel. 06 293 72 293
email Sarnl@xs4all.nl
ww.LidavanderSar.nl

Gonny van den Nouwelant in de etalage van Veerstraat 29

Een voorbeeldwerk van de workshop Maassluise Kunstenaars sieren bij toerbeurt lege etalages op met hun kunstwerken. Dit is een initiatief van de gemeente. Met medewerking van winkeliers van tijdelijk leegstaande panden wordt het project uitgevoerd.

Gonny van den Nouwelant is de derde kunstenaar in de rij Maassluise Kunstenaars die het hoekpand aan de Veerstraat een kunstzinnige uitstraling geeft. Tot eind december zijn haar schilderijen daar te zien. Gonny laat zich inspireren door de natuur. Tijdens fiets- en wandeltochten geniet ze van het buitenleven. Ze observeert vogels en andere dieren in hun natuurlijke omgeving en wordt aangetrokken door landschappen van diverse aard. Ook menselijke sporen, zoals verlaten bootjes, zijn voor haar een geliefd onderwerp.

Contact: mailgvdnr@gmail.com
www.atelier-gnr.nl

Peter Farla exposeert tijdens Nationale Kunstdagen

Een voorbeeldwerk van de workshop In het weekend van 11 en 12 november 2017 vinden de Nationale Kunstdagen voor de achtste keer plaats van 11:00 uur t/m 17:30 uur in de Beursfabriek in Nieuwegein. Tijdens deze professionele kunstbeurs zullen kunstenaars hun werk zonder tussenkomst van galeries tonen aan kunstkopers en liefhebbers. De beurs wordt op zaterdag 11 november om 11.30 uur officieel geopend door Ferdi Bolland.

De Maassluise kunstenaar Peter Farla zal tijdens deze beurs als een van de maar liefst 225 kunstenaars exposeren, die door het publiek en deskundigen hoog worden gewaardeerd. De beurs met haar enorme verscheidenheid aan kunst en kunstenaars heeft vorig jaar meer dan 4500 mensen aangetrokken. Bijna elke kunstvorm is vertegenwoordigd: schilderijen, keramiek, tekeningen, fotografie, bronzen beelden, houten objecten, sieraden en nog veel meer disciplines worden geëxposeerd en te koop aangeboden door de makers van de kunstwerken zelf.

Peter Farla is vorig jaar na een ballotage toegelaten tot deze beurs, en is toen door stemming van het publiek en een vakjury op plaats twintig geëindigd. Farla is professioneel fotograaf maar maakt daarnaast ook foto´s als vrij werk. Urban fotografie met als onderwerp " Lelijkheid op haar Mooist" en werken met verborgen modellen. Farla "fotografie met passie, zowel in mijn vrije werk als in opdracht". "Exposeren in mijn eigen stand met nummer 217 is echt super gaaf" gaat Farla verder. Farla "vorig jaar echt enorm veel positieve reactie´s ontvangen wat weer enorm stimuleert om vooral door te blijven gaan".

Gratis toegangskaarten
Mocht u geïnteresseerd zijn om een bezoek te brengen aan deze beurs en Farla en alle andere kunstenaars met een bezoek te vereren laat het hem dan even weten. Op www.farlagraaf.nl zijn de contactgegevens terug te vinden. Stuur Peter Farla een mailtje waarna hij u een digitale link zal toesturen voor gratis toegang. Wel interesse maar niet in de mogelijkheid om langs te komen neem dan ook een kijkje op zijn site of breng een bezoek aan Gallery RitsArt te Maassluis waar zij u een aantal werken kunnen tonen.

Verdere informatie via de website van de Nationale Kunstdagen: www.kunstdagen.nl.

25 November workshop Transfertechnieken

Een voorbeeldwerk van de workshop Maak een persoonlijk schilderij!

Workshop “transfertechniek”. We gaan een afbeelding (foto) die je zelf meebrengt overbrengen op een doek, papier of hout met behulp van een transfertechniek. Daarna bewerk je het doek met acrylverf, papier, sjablonen etc. op je eigen manier.

Een echte aanrader! Datum: 25 november a.s. Tijd: 13.00 uur – 17. 00 uur

Kosten: € 35,- inclusief materialen, koffie en thee.
Locatie: De Drukkerij, Dr. Kuyperkade Maassluis.

Bel of mail gerust voor meer informatie: Marieke van Baalen, mvbaalen@kabelfoon.nl tel: 06-25210806

Schilderijenexpositie in Theater Koningshof

Werk Anja Keijzer Anja Keijzer, deelnemer van de Stichting Maassluise Kunstenaars, exposeert met een prachtige selectie van haar schilderijen tot en met 27 november 2017 in Theater Koningshof, Uiverlaan 20 in Maassluis. Anja schildert kleurrijke bloemen. Door de talloze composities en diversiteit aan bloemen raakt zijn nooit uitgeschilderd ! Ook schildert zij graag vrouwenfiguren, eveneens in alle kleuren en met verschillende technieken. Anja schildert veel in opdracht.

Mocht u meer werk van Anja willen bewonderen dan bent u ook van harte welkom in haar atelier 't Penseeltje in De Lier.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het werk van Anja Keijzer dan kunt u contact opnemen met de secretaris van de Stichting Maassluise Kunstenaars.
U kunt haar bereiken per e-mail : henny166@gmail.com of telefonisch 010 - 59 28533.

Bijzondere tentoonstelling in Tavenu

Frits Veenland aan het werk Vrijdag 3 november wordt de expositie VERF ! geopend. Op deze expositie is een fraaie selectie te zien uit het oeuvre van Jan Ouwenbroek en Roeland van Reem, waaronder ook veel nog niet geëxposeerde werken.

Jan Ouwenbroek is een bekende naam in Maassluis en wijde omgeving. Een enthousiaste schilder die nog vrijwel elke dag met acrylverf in de weer is. In zijn atelier, maar ook in Frankrijk, schilderde hij met veel plezier het landschap en de gevels van oude dorpshuizen. Werk dat karakteristiek en herkenbaar is. Daarnaast zijn in deze expositie ook stillevens van zijn hand te zien. Jan heeft de Culturele Prijs Maassluis uitgereikt gekregen en is erelid van de Stg. Maassluise kunstenaars.

Roeland van Reem schildert in zijn atelier te Maasland dagelijks met olieverf op paneel of linnen. Zeegezichten en landschappen, wad- en strand alsmede kleurrijke bloemstillevens zijn de thema's op deze expositie. Van Reem exposeert regelmatig in het land. Roeland is lid van de Maassluise kunstenaars en het Westlands Kunstenaarscollectief WIT.

De officiele opening vindt plaats op vrijdag 3 november in Tavenu om 20.00 uur, Pynasplein 5 te Maasland en wordt verricht door de Maasluisse kunstenaar Dick Tulp. Reguliere 0peningstijden 4 t/m 26 november op woe. za. en zo. van 14.00 uur tot 17.00 uur

Frits Veenland in november in het Douanehuisje

Frits Veenland aan het werk Met een overzicht van zijn etsen exposeert Frits Veenland in de maand november in het Douanehuisje aan de Nieuwe Waterweg te Maassluis. Al eerder – in 2003 en 2004- maakte hij diverse etsen in het Douanehuisje met als thema: Leven en het wateroppervlak (2003) Wie vangt wie, de vis of de visser (2004) Frits Veenland zal nu een overzicht tonen van etsen over een periode van een kleine veertig jaar. Daarnaast zal hij voorbeelden van andere grafische technieken laten zien, zoals litho’s en houtdrukken. Frits Veenland is lid van de Stichting Maassluise Kunstenaars, van Pincet & Penseel KNMG en van Kunstenaarscollectief Terra-viva.nl. Hij heeft een atelier in De Wasserij aan de Zuidvliet, waar hij dagelijks te vinden is.

Openingstijden Douanehuisje:

Za 4 en zon 5 november van 14.00 tot 17.00 uur

Za 11 en zon 12 november van 14.00 tot 17.00 uur

Za 18 en zon 19 november van 14.00 tot 17.00 uur

Za 25 en zon 26 november van 14.00 tot 17.00 uur

Voor info: fritsveenland@gmail.com

Marieke van Baalen, de nieuwste deelnemer van de MK presenteerde zich

Een impressie van de bijeenkomst op 8 oktober Zondagmiddag 8 oktober in museum Maassluis.
Marieke van Baalen, de nieuwste deelnemer van de Stichting Maassluise Kunstenaars presenteerde zich m.b.v. twee materieschilderijen die ze had meegenomen. De bezoekers in de museumzaal luisteren geïnteresseerd. Vijf van de kunstenaars die momenteel hun 3D werk in de podiumzaal exposeren vertellen daarna over hun werk. Ze zijn open over hun werkwijze, materiaalkeuze en inspiratiebronnen. Een mooie middag voor kunstenaars en toehoorders. De expositie blijft te zien in de podiumzaal met ruimtelijk werk van Hans en Manja Korving, Elly van Baalen, Ans van de Wiel, Dick Tulp, Hanneke Wessels en Friedie Kloen.

Maassluise Kunstenaars brengen lege etalages tot kunstzinnig leven

Vensters van het expositiegebouw met een paar kunstwerken Hanneke Wessels beet het spits af in het pand aan de Veerstraat 29 met “Vrouwen in het Veerhuis”

Kleine intieme vrouwenportretjes in olieverf op doek en foto’s. Op initiatief van de Gemeente Maassluis en in overleg met de middenstand zullen Maassluise Kunstenaars leegstaande etalages in de binnenstad voorzien van een kunstzinnige uitstraling. In overleg met de eigenaar van de leegstaande winkel zal een kunstenaar zijn/haar werk in de etalage plaatsen. Dit heeft een tweeledig doel: enerzijds om het pand een mooie uitstraling te geven en anderzijds om het werk van de kunstenaar onder de aandacht te brengen. De raamexposities variëren per maand en door de bijgevoegde informatie over de kunstenaar weet de toeschouwer of het werk al dan niet te koop is. De Stichting Maassluise Kunstenaars is dan ook heel blij met dit genomen initiatief en de medewerking van de winkeliers in de Binnenstad.

Hanneke over haar werk: Ik stel de menselijke figuur centraal in mijn tekeningen, schilderijen, foto’s en grafiek, Het portret moet voor zichzelf spreken. Ik wil de emoties, ongemak en vervreemding in mensen schilderen. Portretten van vrouwen wier emoties verhuld zijn, maar desondanks heel voelbaar en aangrijpend. Ik probeer in mijn portretten eenvoud, verstilling en kracht te brengen en hanteer een beperkt palet.

Atelier: Arie de Groothuis, Dr. Kuyperkade 25, Maassluis.
email: jmwessels47@gmail.com

Prijsuitreiking kunstverloting Kunst- en Atelierroute 2017

De prijswinnaars van de kunstverlotingAan het einde van de Kunst- en Atelierroute op 9 april jl. heeft, zoals gebruikelijk, de trekking plaats gevonden van de kunstverloting. De trekking is verricht door de voorzitter van de Stichting Maassluise Kunstenaars, de heer Pieter Hoogenraad. Na afloop van de trekking zijn de prijswinnaars op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking. Deze uitreiking heeft afgelopen week plaats gevonden bij Smaak en Meer aan de Govert van Wijnkade.

De winnares van de eerste prijs, Henny Wesselius mocht uit handen van kunstenares Coby Lammers en voorzitter van winkeliersvereniging 't Stadshart haar gewonnen kunstwerk in ontvangst nemen.

De tweede prijs, een metamorfose van kappersteam Virgo was voor Ada Wuijster.

De derde prijs, een culinair delicatessen pakket van Smaak en Meer, ging naar Denise Knol.

De prijswinnares van de speurtocht voor de jeugd ging dit jaar naar Madelief Knol. Zij mag bij De Kleine Reus een mooi cadeau uitzoeken.

Langs deze weg willen wij graag nogmaals al onze sponsoren bedanken voor hun bijdrage. In het bijzonder het Deltaport Donatiefonds voor hun bijdrage aan de extra jeugdactiviteiten.